Ik ben absoluut een fan van overnight oats omdat het zo gezond en gemakkelijk is. Je zet het s’avonds in de koelkast en s’morgens staat het al op je te wachten. Waarom s’avonds? Dan krijgt de havermout de kans om zacht te worden. In tegenstelling tot de ouderwetse havermoutpap wordt overnight oats namelijk niet gekookt, maar geweekt.
Eén portie is ongeveer 40 gram of 4 volle eetlepels havermout. Je kan zelf kiezen hoeveel soja- of andere melk je er bij doet. Smaken verschillen, nietwaar?
Hier zijn mijn favoriete receptjes:
overnight oats met gemengde bessen
Ik heb heel veel fruitstruiken in mijn tuin. In de zomer pluk ik regelmatig een zak die ik dan luchtdicht invries. In de winter heb ik dan toch nog elke dag vers fruit. Maar je kan natuurlijk ook gekocht bevroren fruit gebruiken.
- havermout
- soja-melk of een andere melk-variant
- handvol bevroren gemengde bessen
- eventueel een paar druppels stevia of suiker
afdekken en in de koelkast zetten
appeltaart overnight oats
- havermout
- theelepel kaneel
- neutrale melkvariant (ik gebruik ongezoete soja)
- eventueel een paar druppels stevia of suiker
afdekken en in de koelkast
s morgens afwerken met:
- half appeltje in stukjes
- 1 eetlepel (geroosterde) amandelschilfers
bosbessen met yoghurt
- havermout even in een zeef onder de kraan houden, zodat het nat is (klinkt vreemd, maar vertrouw mij maar)
- laagje yoghurt over de natte havermout
- handvol bevroren bosbessen
- 2 tot 3 eetlepels gemengde zaden
- yoghurt
afdekken en in de koelkast
mango met kokos
- havermout
- kokosroom
- 1/2 mango in stukjes gesneden
- 1 eetlepel gemalen kokos
afdekken en in de koelkast
Dit is trouwens ook heel lekker met granaatappel!
Eet smakelijk!
xxx
P.S. wil jij graag weten wat havermout allemaal met je lichaam doet? Vergeet dan zeker dit niet te lezen!
OH dat wist ik niet, wel leuk om te lezen dat het wel kan, dankejwel 🙂
Wat een heerlijke receptjes! Op deze manier maakte ik havermout nog nooit klaar. Ik ga het zeker eens proberen.
Nooit bedacht dat je dit ook kan doen. Ik deed het altijd met muesli (op aanraden van een homeopaat) , die liet ik een nachtje weken in water. De dag erna slagroom zonder suiker erop (het vet van de slagroom zorgt ervoor dat mineralen en vitaminen beter worden opgenomen) en smullen maar!
oh met muesli heb ik nog nooit geprobeerd eigenlijk, dat is ook een idee!
Hier ook een groot fan van overnight oats. Jouw artikel bracht mij op ideetjes.